Verhalen uit de Grote Zeeheldenbuurt

“Het idee van een pluktuin speelde al een tijdje in mijn hoofd. Ik vind het belangrijk om insecten een handje te helpen; een paradijsje creëren voor hommels, bijen en vlinders. Een genot voor het oog. Mijn plan werd heel enthousiast ontvangen en ik kon direct aan de slag.”

Arine Severijn (50), nieuwe bewoonster en initiatiefneemster pluktuin

“Het was echt heel leuk om in het Burenboekje te lezen wie er hier allemaal komen wonen. Ik kijk ernaar uit om fysiek met elkaar kennis te maken.”

Paula van Woensel (65), eerste nieuwe bewoonster van de Grote Zeeheldenbuurt

“Iets meer dan een jaar geleden startten wij met de bouw. Als ik kijk naar wat er nu staat, dan ben ik echt trots. Trots op de hele uitstraling van het project, het straatbeeld dat we samen hebben weten te creëren en de snelheid waarmee we dit gedaan hebben.”

Rick van de Ven, uitvoerder van aannemer Huybregts Relou.

Het jonge gezin kijkt er enorm naar uit dat ze terugverhuizen naar de Grote Zeeheldenbuurt. De wijk waar ze al twee jaar woonden toen de woonstichting besloot alle 78 woningen te slopen en er 152 nieuwbouwwoningen voor in de plaats te zetten. “We woonden er met plezier, iedereen was vriendelijk en zei elkaar gedag. We hadden het daar erg naar onze zin”

Familie Alzeen, verhuisden terug naar de Grote Zeeheldenbuurt

“Het haalt de wijk helemaal op. Wat er eerst stond, was heel oubollig. Nu is het een heel mooi wijkje geworden. En het is gezellig.”

Leatitia Vossenaar, buurtbewoner

“In het oorspronkelijke plan kwamen er appartementen, recht voor ons huis. Gelukkig kwam er een nieuw plan dat ons compleet verraste.”

Marlon de Wilde, buurtbewoner

Na de oplevering vroeg de woonstichting aan alle bewoners wie er in de bewonerscommissie wilde plaatsnemen. Joke had daar wel oren naar. “Ik wil graag een bijdrage leveren om ervoor te zorgen dat de woonomgeving mooi wordt en mooi blijft. Dat het geen rotzooitje wordt. Dit zijn mijn laatste levensjaren, ik vind het dan ook leuk om hier nog iets over te vertellen te hebben.”

Joke Lexmond, nieuwe bewoonster appartementencomplex Grote Zeeheldenbuurt