Prettig wonen

Niet alleen een fijn huis is belangrijk, ook de buurt bepaalt of u ergens met plezier woont. Wij zetten ons daarom actief in voor een gezellige wijk en ondersteunen regelmatig buurtactiviteiten. Dat doen we bijvoorbeeld met ons ‘Oog voor elkaar-fonds’. Wilt u actief meepraten over ons beleid? Ook dat kan, u bent van harte welkom.

Nog meer prettig wonen

  • Hebt u een groen idee voor uw buurt (pluktuin e.d.) ?
  • Kaartjes sturen
  • Vakantie-activiteiten

Lees het hieronder.


Pluktuinen in drie buurten
Een groene buurt draagt bij aan het woon- en levensgeluk. Dit is uit onderzoek gekomen. Alle initiatieven om buurten groener te maken juichen we dan ook zeer toe.

In drie buurten zijn mooie pluktuinen aangelegd. In Vijverhof: pluktuin De Koperwiek. In Vughtse Hoeve: pluktuin Het Neteltje en in de Grote Zeeheldenbuurt: pluktuin Het Anker. Prachtige bewonersinitiatieven die we in samenwerking met de gemeente Vught vormgaven.

Hebt u een groen idee voor uw buurt?

Wilt u in uw buurt ook een pluktuin aanleggen? Of hebt u een ander idee om uw buurt groener te maken? Zoals bijvoorbeeld een geveltuin? Neem dan contact op met collega Gerdie Jans Rat, adviseur Participatie & Leefbaarheid. We denken en helpen altijd heel graag mee. Gerdie is bereikbaar via telefoonnummer (073) 656 23 82 of g.jansrat@charlottevanbeuningen.nl


Kaartje met liefde gemaakt
Sinds de coronatijd maken een groep vrijwilligers kaartjes voor alle mensen die 70 jaar en ouder zijn. Handgemaakte kaartjes met steeds een mooie spreuk of tekst. Veel mensen waren ontroerd door deze kaartjes, recht uit het hart gemaakt. De vrijwilligers besloten om door te gaan met het maken van de kaartjes: met Pasen en Kerst. Hoe bijzonder is dat! Dankzij de donatie van Miles of Pleasure kunnen we dit doen en zo samen het verschil maken.


Kinderactiviteiten rondom zomervakantie

Afgelopen twee jaar organiseerden we in samenwerking met de vrijwillige wijkondersteuners in vier buurten een kinderactiviteit. In de eerste week van de zomervakantie. Om zo ook het vakantiegevoel in je eigen buurt te geven. Niet iedereen kan, wil of gaat met vakantie. Zo bezocht goochelaar Dries de buurten: Vijverhof, Vughtse Hoeve (Turfveld en Veldhoeve) en Zonneheuvel. Hartverwarmend om de blije gezichten van de kinderen en hun ouders of opa’s en oma’s te zien. Fijn dat we dit zo samen kunnen doen, dankzij de bijdrage van Stichting Het Goudhaantje.