Woningruil

U kunt ook op zoek naar andere woonruimte door middel van woningruil. Via een advertentie op onze site of een toevallige ontmoeting met iemand die wil verhuizen kan een woningruil tot stand komen. Het is natuurlijk fijn als u op deze manier van woning kunt wisselen. Wel zijn er enkele spelregels:

  • u huurt een woning van Charlotte van Beuningen;
  • uw gezinsinkomen moet passen bij de huurprijs volgens de regelgeving “passend toewijzen”;
  • het aantal personen moet passend zijn ten opzichte van het aantal slaapkamers;
  • de huurprijs kan mogelijk aangepast worden bij verhuizing;
  • u moet de woning overnemen in de huidige staat;
  • u bent verplicht de woning voor minimaal één jaar te huren;
  • heeft uw woning een verkooplabel (u kunt dit bij ons navragen)? Helaas is het dan niet mogelijk te ruilen. De woning komt dan namelijk bij huuropzegging niet beschikbaar voor verhuur maar uitsluitend voor verkoop.

Het huidige aanbod voor woningruil vindt u hier.

Zelf op zoek naar een ruilkandidaat

Als u wilt ruilen van woning gaat u zelf op zoek naar een andere huurder die met u wil ruilen. Woonstichting Charlotte van Beuningen speelt hierin geen actieve rol. Het vinden van iemand die met u zou willen ruilen is makkelijker gezegd dan gedaan! Woonstichting Charlotte van Beuningen helpt u dan ook graag bij uw zoektocht door op deze site kosteloos een advertentie voor u te plaatsen. Dit kan als u huurder bent van woonstichting Charlotte van Beuningen. De advertentie blijft een half jaar op de website staan.

Woningruil aanvragen

Hebt u een ruilpartner gevonden? Dan kunt u hier de woningruil aanvragen. Let op dat alle kandidaten hiervoor een verklaring geregistreerd inkomen van de Belastingdienst moeten toevoegen. U moet deze verklaring zelf aanvragen voor de personen die op de huurovereenkomst vernoemd worden. U kunt deze verklaring met uw Digid direct zelf downloaden in Mijn Belastingdienst. Als u geen Digid hebt, belt u met de Belastingdienst via 0800-0543 (keuze 3-1-1). Houd alle BSN-nummers bij de hand want die hebt u nodig. Deze telefonische  aanvraag wordt geautomatiseerd verwerkt. Normaal gesproken hebt u de verklaring dan met maximaal vijf werkdagen in huis. Houd daar dus rekening mee. Staat u ingeschreven? De inschrijftijd blijft gewoon in tact. U hebt immers zelf een ruilkandidaat gevonden.