Let op: Je maakt gebruik van een sterk verouderde webbrowser waardoor deze website mogelijk niet goed functioneert, stap nu over op een moderne webbrowser.

‘We zijn blij dat we weer terug kunnen naar de Grote Zeeheldenbuurt’

3 juni 2021

De verhuisdozen staan in de gang en de verhuisbus voor de deur; meneer Alzeen is druk bezig alle spullen in te laden. Want de verhuizing naar de nieuwe huurwoning van woonstichting Charlotte van Beuningen in de Grote Zeeheldenbuurt is in volle gang. Op dinsdag 25 mei kreeg de familie de sleutel van hun energiezuinige woning aan de Michiel de Ruyterweg.

De familie Alzeen komt oorspronkelijk uit Syrië. Via Libanon en Egypte kwam meneer Alzeen in Nederland terecht. Nu zes jaar geleden. “Een jaar later kwam mijn vrouw met ons zoontje, dat in Egypte is geboren. In Nederland zijn onze drie dochters geboren, de jongste is net drie weken oud.” Na het toekennen van hun verblijfsvergunning kregen ze in Vught een woning toegewezen. “Fijn, want we wilden graag naar een dorp en niet naar een stad. Dat vinden we prettiger voor de kinderen.”

Vriendelijk
Het jonge gezin kijkt er enorm naar uit dat ze terugverhuizen naar de Grote Zeeheldenbuurt. De wijk waar ze al twee jaar woonden toen de woonstichting besloot alle 78 woningen te slopen en er 152 nieuwbouwwoningen voor in de plaats te zetten. “We woonden er met plezier, iedereen was vriendelijk en zei elkaar gedag. We hadden het daar erg naar onze zin”, vertelt meneer Alzeen. Het gezin gaf aan graag terug te willen naar de Grote Zeeheldenbuurt als de nieuwbouw klaar was. Woonstichting Charlotte van Beuningen ging op zoek naar een tijdelijke woning en vond die in de Karel Doormanstraat, waar het gezin drie jaar heeft gewoond.

Astma
Meneer Alzeen vertelt dat ze regelmatig bij de bouw gingen kijken. “Het is fijn dat we straks een energiezuinig huis hebben, zonder gas. Met drie slaapkamers en ook nog een ruime zolder. Alles is nieuw, wat heel fijn is voor onze zoon. Hij heeft astma en in dit oudere huis heeft hij er veel last van. Hij heeft zijn puffer met medicijnen vaak nodig. Wij denken dat het nieuwe huis beter is voor hem.” Ook is het gezin blij met al het groen in de wijk. “Er komen veel bomen en er is ruimte voor de kinderen om te spelen.”

Nu ze de sleutel hebben gekregen, is het voor het gezin wel even aanpakken. “Over twee weken moeten we uit onze tijdelijke woning. Ik doe de verhuizing alleen, want onze vrienden moeten gewoon werken. In het nieuwe huis moet nog geschilderd worden en laminaat gelegd. En ik moet nu even voor twee huizen huur betalen, dat is best een beetje moeilijk.”

Fijn wonen
In de Karel Doormanstraat wonen nog twee andere Syrische gezinnen, waarmee het gezin Alzeen een goed contact heeft. “Zij gaan ook terugverhuizen naar de Grote Zeeheldenbuurt, het is gewoon fijn wonen daar. We zijn blij dat we weer terug kunnen naar de wijk.”

Foto’s: Emmy de Graaf