Let op: Je maakt gebruik van een sterk verouderde webbrowser waardoor deze website mogelijk niet goed functioneert, stap nu over op een moderne webbrowser.

Onderhoud en verduurzaming

De waterstand van de IJzeren Man in Vught is gelukkig weer een beetje op peil. Maar het was zorgwekkend en dat heeft te maken met de zeer ernstige klimaatcrisis waar we in zitten. Gortdroge zomers, ongekende stortbuien, een stervende natuur. Velen van u stellen dan ook deze vraag: ‘Wanneer gaan jullie mijn woning verduurzamen?’ En die vraag is terecht. Wat gaan wij doen en wat kunt u zelf doen? Lees hier onze visie op verduurzaming (milieuvriendelijk maken).

Lopende onderhoudsprojecten

Lees hieronder over ons lopende onderhoud/verduurzamingsprojecten. Staat uw woning er niet bij? Wij zijn bezig om een meerjarenplanning te maken. Zodra deze gereed is publiceren we deze op vele plaatsen en ook hier.

Onze partners bij het onderhoud zijn:

Elk®, Caspar de Haan en (voor binnenonderhoud) Jansen-Huybregts.

Onderhoud Glorieuxlaan, Hoogstraat, Laagstraat, St. Jansstraat en St. Janshof

67 woningen

Opdrachtgever: Woonstichting Charlotte van Beuningen  
Hoofdaannemer: Caspar de Haan  
Uitvoering: najaar 2021 – voorjaar 2022 

Werkzaamheden: o.a. binnen- en buitenonderhoud, spouwmuur, dakisolatie en mechanische ventilatie.


Onderhoud Vendelstraat

18 woningen

Opdrachtgever: Woonstichting Charlotte van Beuningen  
Hoofdaannemer: Jansen Huybregts (binnenonderhoud) en Elk ® (overig onderhoud en verduurzaming)
Uitvoering: Binnenonderhoud: najaar 2021. Overig onderhoud en verduurzaming: voorjaar 2022.

Werkzaamheden:

Binnenonderhoud: badkamer vervangen, keuken vervangen, toilet vervangen, mechanische ventilatie aanbrengen.   

Verduurzaming: o.a. vloerisolatie, ventilatieroosters, isoleren aanbouw, vervangen buitenmuren kopgevels, vervangen dakbedekking.   


Onderhoud Aawal Den Bosch

27 woningen

Opdrachtgever: Woonstichting Charlotte van Beuningen  
Hoofdaannemer: Jansen Huybregts 
Uitvoering: najaar 2021 

Werkzaamheden:

Binnenonderhoud: Keuken vervangen, vervangen mechanische ventilatie, nakijken hang- en sluitwerk   


Onderhoud Fazant

19 woningen

Opdrachtgever: Woonstichting Charlotte van Beuningen  
Hoofdaannemer: Jansen Huybregts  
Uitvoering: najaar 2021 

Werkzaamheden:

Binnenonderhoud: Keukens, toiletten en badkamers vervangen, groepenkasten aanpassen, mechanische ventilatie vervangen, ventilatiekanalen reinigen en vlizotrappen vervangen.   


Onderhoud Kalverdam Vught

12 woningen

Opdrachtgever: Woonstichting Charlotte van Beuningen  
Hoofdaannemer: Kemkens en Hoedemakers

Uitvoering: najaar 2021 

Werkzaamheden:

CV ketel vervangen, Rookgasafvoer vervangen en brandwerend materiaal aanbrengen in schacht, schoorsteen vervangen   


We maken onze woningen duurzaam

Onze visie op duurzaamheid

De waterstand van de IJzeren Man is gelukkig weer een beetje op peil. Maar het was zorgwekkend en dat heeft te maken met de zeer ernstige klimaatcrisis waar we in zitten. Gortdroge zomers, ongekende stortbuien, een stervende natuur. Velen van u stellen dan ook deze vraag: ‘Wanneer gaan jullie mijn woning energiezuinig maken?’ En die vraag is terecht. Wat gaan wij doen en wat kunt u zelf doen?

Wat willen we als woonstichting bereiken?
Ons eerste doel was om al onze woningen in 2020 gemiddeld energielabel B te geven. Dat doel hebben we bereikt. De komende jaren gaan we verder. We willen namelijk dat in 2050 onze woningen geen stikstof meer uitstoten. We zouden dat graag morgen klaar hebben, want de tijd dringt. Maar het kost enorm veel geld. Daarom moeten we dit stap voor stap doen. We willen dat al onze woningen in 2030 energielabel A hebben. En uiteindelijk zullen al onze woningen gasloos worden.

Hoe pakken we dit aan?
We gaan het milieuvriendelijk maken van de woningen zoveel mogelijk combineren met het groot onderhoud. Zo houden we de overlast voor u zo beperkt mogelijk. We starten bij de sociale woningen met energielabel D of lager en bij woningen waar onderhoud noodzakelijk is. Daarna verduurzamen we de andere sociale woningen, de commerciële complexen en de woningen voor speciale doelgroepen.

Komen er ook zonnepanelen en warmtepompen?
In nieuwbouw plaatsen we inderdaad zonnepanelen en warmtepompen. En in bestaande woningen starten we voorlopig eerst met isoleren. Daar is nu de meeste winst te behalen.
We zorgen op die manier dat de woning minder energie nodig heeft. Bij isolatie hoort ook altijd een slimme ventilatie. Anders kan het vocht door die isolatie uw huis niet uit. Verder zullen we bijvoorbeeld ook ledverlichting en energiezuinige liften bij appartementen aanbrengen.

Maar ook als we die maatregelen hebben genomen dekt dat nog niet de hele energie-behoefte. Voor die verdere energiebehoefte volgen we de ontwikkelingen. En dan kiezen we op een bepaald moment voor de energievoorziening die als beste uit de bus komt.

Wat kost dit allemaal voor u als huurder?
We vinden het belangrijk dat u in een duurzame woning kunt wonen en daarom verduurzamen we uw woning zonder huurverhoging voor u als huurder.

Wat is de planning?
Dit is een enorm project. We zijn dit allemaal aan het plannen. Hierboven ziet u de projecten die tot nu toe zijn gepland. We krijgen van vele huurders ook al tips en ideeën. We zullen zeker met u als huurder in gesprek gaan, om nog meer ideeën te horen. Zo kunnen we de beste plannen maken. Samen kom je immers verder.