Onderhoud en verduurzaming

Wij willen graag dat u comfortabel en fijn woont én we willen de klimaatverandering tegengaan. Onderhoud en verduurzaming van onze woningen helpt daarbij. Lees hier onze visie op verduurzaming.

We kunnen helaas niet alle woningen tegelijk aanpakken, maar zetten alles op alles om het zo snel mogelijk te doen. Samen met onze partners Elk en Caspar de Haan. Bekijk hieronder een overzicht met de lopende/geplande projecten voor onderhoud en verduurzaming. Heeft u vragen over groot of klein onderhoud? En wilt u weten wie wat doet? U leest het in het onderhouds ABC.

Goed om te weten: soms levert onderhoud ongemak op. In een aantal situaties hebt u dan recht op een vergoeding. En om het onderhoud goed te laten verlopen hebt u ook enkele plichten. Lees hier uw rechten en plichten bij onderhoud/isolatie.

Wilt u zelf klussen in uw woning? Klik hier als u zelf iets wilt aanpassen aan uw woning.

Overzicht Onderhoud en Verduurzaming 2024

U vindt hieronder een overzicht van de geplande/lopende projecten.


Piekenhoek – Onderhoud en verbetering

66 woningen

Opdrachtgever: Woonstichting Charlotte van Beuningen  
Hoofdaannemer: Caspar de Haan
Uitvoering: vanaf mei 2024 tot zomer 2025.

Lees hier meer over dit project

 

Hertoglaan – Nieuwbouw

54 appartementen: 34 driekamerappartementen (ca 70 m2) en 20 tweekamerappartementen (ca 60 m2), met A++++ label

Opdrachtgever: Woonstichting Charlotte van Beuningen  
Hoofdaannemer: Huybregts Relou
Uitvoering: vanaf heden tot najaar 2025.

Lees hier meer over dit project

 

Michiel de Ruyterweg

24 woningen (oneven nummers)

Opdrachtgever: Woonstichting Charlotte van Beuningen  
Hoofdaannemer: Elk
Uitvoering: vanaf heden tot eind 2023.

Werkzaamheden: lees op pagina 6 van het bewonersboekje welke werkzaamheden we uitvoeren.

 


Baarzenflats

144 appartementen (oorspronkelijke gedeelte)

Opdrachtgever: Woonstichting Charlotte van Beuningen  
Hoofdaannemer: Caspar de Haan
Uitvoering: vanaf mei 2023.

Werkzaamheden: lees op pagina 6 van het bewonersboekje welke werkzaamheden we uitvoeren.

 


 

We maken onze woningen duurzaam

Duurzaamheid als groene draad

Duurzaamheid is een groene draad in al ons handelen. Want als corporatie willen we natuurlijk dat onze klimaatvoetafdruk zo klein mogelijk is. Daarnaast verlaagt woning-verduurzaming de kosten van wonen voor onze bewoners, via lagere energielasten. Tot slot tonen vele onderzoeken aan dat een groene leefomgeving bijdraagt aan meer bewegen, meer ontspanning en aan meer contact tussen mensen in de buurt (onderzoeken o.a. van Universiteit Wageningen en de WHO).

Wat willen we als woonstichting bereiken?
We streven naar een woningvoorraad waarin label D per 2026 het minimale energielabel van onze woningen is (volgens de huidige labelindeling). We willen namelijk dat in 2050 onze woningen CO2 neutraal zijn. We zouden dat graag morgen klaar hebben, want de tijd dringt. Maar het kost enorm veel geld. Daarom moeten we dit stap voor stap doen. We willen dat al onze woningen in 2030 gemiddeld energielabel A hebben. En uiteindelijk zullen al onze woningen aardgasloos worden.

Hoe pakken we dit aan?
We gaan het milieuvriendelijk maken van de woningen zoveel mogelijk combineren met het onderhoud. Zo houden we de overlast voor u zo beperkt mogelijk. We starten bij de sociale woningen met energielabel D of lager en bij woningen waar onderhoud noodzakelijk is. Daarna verduurzamen we de andere sociale woningen, de commerciële complexen en de woningen voor speciale doelgroepen.

Komen er ook zonnepanelen en warmtepompen?
In 2023 plaatsen we op 144 woningen zonnepanelen. In 2024 gaan we op nog eens 300 woningen zonnepanelen plaatsen. Dit doen we bij woningen die zich hier qua ligging en planning van bijvoorbeeld dakvervanging voor lenen. In nieuwbouw plaatsen we tot nu toe zonnepanelen en warmtepompen. En in bestaande woningen starten we voorlopig eerst met isoleren. Daar is nu de meeste winst te behalen. We zorgen op die manier dat de woning minder energie nodig heeft. Bij isolatie hoort ook altijd een slimme ventilatie. Anders kan het vocht door die isolatie uw huis niet uit. Verder zullen we bijvoorbeeld ook ledverlichting en energiezuinige liften bij appartementen aanbrengen.

Maar ook als we die maatregelen hebben genomen dekt dat nog niet de hele energiebehoefte. Voor die verdere energiebehoefte volgen we de ontwikkelingen. En dan kiezen we op een bepaald moment voor de energievoorziening die als beste uit de bus komt.

Wat kost dit allemaal voor u als huurder?
We vinden het belangrijk dat u in een duurzame woning kunt wonen en daarom verduurzamen we uw woning zonder huurverhoging voor u als huurder. Dit doet lang niet iedere corporatie. Toch kiezen wij daar wel voor om zo voor u het verschil te maken.

Wat is de planning?
Dit is natuurlijk een enorm project. We zijn dit allemaal aan het plannen. Hierboven ziet u de projecten die tot nu toe zijn gepland. We krijgen van vele huurders ook al tips en ideeën. We zullen zeker met u als huurder in gesprek gaan, om nog meer ideeën te horen. Zo kunnen we de beste plannen maken. Samen komen we immers verder.