Let op: Je maakt gebruik van een sterk verouderde webbrowser waardoor deze website mogelijk niet goed functioneert, stap nu over op een moderne webbrowser.

Urgentie

Woonstichting Charlotte van Beuningen heeft een lange wachtlijst. We hebben daarom enkele voorwaarden gemaakt voor urgentie. Uitgangspunt hierbij is dat u buiten uw schuld om, onverwachts in een noodsituatie bent gekomen en daardoor dakloos dreigt te worden.

Belangrijkste voorwaarden voor urgentie:

  • de situatie is in Vught ontstaan (uitzondering: is de urgentie in Helvoirt ontstaan dan neemt u contact op met Woonveste)
  • u woont voordat u de urgentieaanvraag doet al minimaal twee jaar aaneengesloten in Vught;
  • de situatie is zo ernstig dat het onverantwoord is dit nog langer dan zes maanden te laten duren;
  • uw inkomen bedraagt niet meer dan het toetsingsinkomen voor een sociale huurwoning (€ 39.055,- prijspeil 2020).

Denkt u dat u voor urgentie in aanmerking komt?

Neem dan contact op met onze collega Gerdie Jans Rat (uitzondering: is de urgentie ontstaan in Helvoirt? Dan neemt u contact op met Woonveste). U kunt samen bekijken of het zinvol is om een urgentie-aanvraag in te dienen. Een onafhankelijke urgentiecommissie neemt daarna het definitieve besluit.

Vanwege corona maken we voor het eerste urgentiegesprek een online beeldafspraak. Als dit voor u niet mogelijk is, dan zoeken we samen een andere oplossing.

Wilt u een afspraak maken voor een urgentiegesprek? Mail dan naar g.jansrat@charlottevanbeuningen.nl of bel naar ons algemene telefoonnummer: (073) 656 23 82.

Medische problemen?

Heeft u medische problemen en kunt u op basis van ergonomische/lichamelijke belemmeringen niet langer in uw huidige woning blijven wonen? Misschien komt u dan in aanmerking voor een medische urgentie. Toetsing gaat dan via Wegwijs+ van de gemeente Vught. U kunt hen bereiken via: 073-6580750.