×Lees onze aangepaste privacyverklaring

Over Ons

Woonstichting Charlotte van Beuningen verhuurt, onderhoudt en bouwt sociale huurwoningen in een prettige woonomgeving, voor mensen die daar recht op hebben. Hierbij hebben we oog voor mensen, zijn we betrokken en zelfstandig. We kennen onze huurders en de huurders kennen ons.

Sinds onze fusie met de Charlotte Elisabeth van Beuningen Stichting in 2020, is Charlotte van Beuningen de naamgeefster van onze woonstichting (voorheen Woonwijze). Zij is een inspirerend boegbeeld.

Charlotte van Beuningen leefde tussen 1880 en 1976. Haar vader bezat landgoed Huize Bergen in Vught. In 1900 trouwde ze met Willem van Beuningen. Toen zij samen Huize Bergen permanent betrokken, werden ze gegrepen door de erbarmelijke omstandigheden van de woningen achter hun huis. Met eigen geld lieten ze de eerste sociale huurwoningen van Vught bouwen en zorgden ze voor werk en eten in de crisistijd.

In de oorlog regelde Charlotte 200.000 voedselpakketten voor gevangenen van Kamp Vught en met haar overredingskracht wist ze vele gevangenen vrij te krijgen.

Enthousiast en trots
“We hebben ons uiteraard verdiept in wie Charlotte van Beuningen was. Hoe meer we over haar te weten kwamen, hoe enthousiaster en trotser we werden”, zegt onze directeur-bestuurder Charlotte Beukeboom. “Uit de verhalen kwam een daadkrachtige en dappere vrouw naar voren. Iemand die inspireert, verbindt en voortleeft. Een prachtig boegbeeld.”

Bekijk onze documentaire over deze daadkrachtige dappere vrouw, of lees dit artikel.

Wat bieden wij?

Woonstichting Charlotte van Beuningen is er voor de mensen die in aanmerking komen voor een sociale huurwoning of die om andere redenen niet zelf in hun huisvesting kunnen voorzien. Onze focus ligt op Vught waar de meeste van onze ongeveer 3.000 woningen staan. In ander plaatsen waar we huurders hebben, zoals ‘s-Hertogenbosch, Moergestel en Haaren, nemen we uiteraard ook onze verantwoordelijkheid.

Leidraad voor ons beleid is:
– Huurders en woningzoekenden staan voorop
– Betaalbaar wonen
– Voldoende beschikbare en passende huurwoningen
– Investeren in duurzaamheid
– Samenwerken aan een leefbare woonomgeving

 

Onze uitgangspunten zijn:
* we gaan voor de dialoog
* we zijn menselijk
* we stellen ons actief op
* we zijn duurzaam
* we maken het verschil