×Lees onze aangepaste privacyverklaring

Eenmalige huurverlaging, ook voor huurders met inkomensdalingEen aantal van onze huurders heeft dit jaar geen jaarlijkse huurverhoging ontvangen, maar een huurverlaging. Het gaat om huurders met een inkomen tot 120% van het sociaal minimum. Zij ontvangen hier begin mei bericht over.

Heeft u geen huurverlaging ontvangen, maar zijn uw inkomsten na 2021 gedaald?

Mogelijk komt u dan ook in aanmerking voor een eenmalige huurverlaging in 2023. Dit wordt bepaald door de hoogte van uw huur (exclusief servicekosten), uw gezamenlijk inkomen en de samenstelling van uw huishouden.

Wanneer kom ik in aanmerking voor de eenmalige huurverlaging?
Daalde het inkomen van uw huishouden na 2021? Komt u daarmee terecht onder de 120% grens van het sociaal minimum en is uw maandelijkse huurprijs boven de € 575,03 per maand? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor huurverlaging.


Is uw gezinssamenstelling en het daarbij horende bruto gezamenlijke inkomen (inwonende kinderen tot 27 jaar niet mee gerekend) gelijk aan één van de voorbeelden in bovenstaande figuur? Als uw gezamenlijke inkomen langer dan zes maanden onder deze grens valt en uw maandelijkse huurprijs (zonder servicekosten) is hoger dan € 575,03 per maand, dan kunt u een verzoek tot huurverlaging bij Charlotte van Beuningen indienen.

Huurverlaging aanvragen

Stuur uw aanvraag naar huurverhoging@charlottevanbeuningen.nl. Voeg bij uw aanvraag de volgende documenten toe:

 1. Een door u zelf opgestelde en ondertekende verklaring van de samenstelling van uw huishouden: het aantal personen en leeftijden.
 2. Een verklaring waaruit het bruto-inkomen van uw huishouden blijkt. Let op! Het inkomen van inwonende kinderen onder 27 jaar telt niet mee.  Het inkomen dat u moet doorgeven bestaat uit:|
  inkomen uit arbeid en/of uitkering  
  – vakantiegeld (ja of nee, en de hoogte ervan)
  – eventuele 13e maand
  – eventuele inkomen uit uw onderneming of freelance-activiteiten  

U toont dit aan door, per persoon, loonstroken of een uitkeringsspecificatie van ten minste zes maanden mee te sturen. Heeft u een eigen bedrijf of bent u ZZP’er, dan geeft u een schatting van de winst van de voorafgaande zes maanden door.

U kunt tot en met december 2024 een aanvraag bij ons doen voor deze eenmalige huurverlaging.

Binnen 3 weken antwoord

Binnen 3 weken na ontvangst van uw aanvraag hoort u van ons of u in aanmerking komt voor huurverlaging. U ontvangt dan een bericht met het nieuwe huurvoorstel. De huurverlaging geldt tot aan de volgende jaarlijkse huurverhoging.

Ontvangt u huurtoeslag?

De eenmalige huurverlaging geven wij door aan de Belastingdienst. Zij passen dit direct aan, met ingang van 1 juli 2023. Controleer goed of dit juist verwerkt is!

Reden voor afwijzing

Als u niet in aanmerking komt voor huurverlaging hoort u dat ook van ons.
Er zijn verschillende redenen voor een afwijzing mogelijk:

 • U bent na 1 maart 2023 in uw huurwoning gaan wonen.
 • Het kan ook zijn dat uw de huur niet hoog genoeg is om in aanmerking te komen voor huurverlaging.
 • Uw gezamenlijk huishoudinkomen is te hoog om voor huurverlaging in aanmerking te komen.

Bent u niet eens met het voorstel voor uw huurverlaging?
Dan verwijzen wij u naar de Huurcommissie. U kunt bezwaar maken binnen zes weken na de voorgestelde ingangsdatum van de huurverlaging.