Veelgestelde vragen woningruil

Wat zijn de regels?
De woningruil op deze website kan plaatsvinden tussen huurders van een woningcorporatie. U hoeft niet van dezelfde corporatie een woning te huren. De corporaties hebben ieder hun eigen regels die bij woningruil gelden. Denk aan: woninggrootte en huishoudgrootte, eventuele administratiekosten en inspectie van de woning door de opzichter. De woningruil dient aan de regels van de corporaties te voldoen, om te kunnen worden goedgekeurd.

Moet ik staan ingeschreven als woningzoekende voor woningruil?
Ja. Als u wilt ruilen moet u ingeschreven staan als woningzoekende. 

Kan ik ook ruilen met een huurder van een andere corporatie?
Ja, dat kan.

Ik huur van een particulier. Kan ik dan van woning ruilen?
Nee, we werken niet mee aan woningruil met particuliere verhuurders.

Er staat een woning leeg, kan ik daarmee ruilen?
Nee u kunt uw woning niet ruilen voor een leegstaande woning. Na de ruil mag geen woning leeg blijven staan. 

Kan ik ruilen met iemand die nu inwoont bij een andere huurder?
U kunt alleen ruilen met iemand die een zelfstandige woning huurt. U kunt niet ruilen met iemand die inwoont bij een huurder.

Ik heb geen huis, maar zoek wel een huis. Kan ik dan van woning ruilen?
Woningruil is alleen mogelijk als u uw woning ruilt tegen de woning van de ander.

Maakt het uit hoe lang ik ingeschreven sta?
Nee, inschrijfduur speelt geen rol bij woningruil.

Wat gebeurt er met mijn inschrijfduur als ik van woning ruil?
De inschrijfduur komt te vervallen als u van woning ruilt.

Hoe vind ik een ruilpartner?
Huurt u van ons? Dan kunt u zelf een ruiladvertentie op onze website plaatsen. Hiervoor vult u een formulier advertentie woningruil in.

Hoe lang blijft mijn advertentie online staan?
De advertentie blijft maximaal een half jaar online staan. Hierna verwijderen we deze.

Hoe kan ik een advertentie van woningruil aanpassen als ik hem al verstuurd heb?
Neem dan contact op met ons KCC via info@charlottevanbeuningen.nl

Blijft de huurprijs van de woning gelijk?
Bij elke nieuwe verhuring, ook bij woningruil, kijkt de corporatie of de huurprijs nog steeds past bij haar huidige beleid en de staat van de woning. Bij woningen waar dit niet het geval is, wordt de huurprijs bij de ruiling aangepast. Dit betekent dat u niet blindelings kunt afgaan op de huur die u en uw ruilpartner op dit moment betalen.

Gaat het om de kale huurprijs of all-in?
De huurprijs die op de website staat is de huurprijs die ná de woningruil betaald gaat worden.