Huiskamer HelvoirtsewegWoonkamer Helvoirtseweg_4(1)Het woongebouw aan de Helvoirtseweg bestaat uit 27 seniorenwoningen. De gemiddelde leeftijd van de bewoners is tussen de 75 en 80 jaar. “Veel mensen wonen alleen en vinden het prettig om elkaar te ontmoeten en samen een kopje koffie te drinken.” Een tijd werd hiervoor een gedeelte van de berging achter het woongebouw gebruikt. “Dat is natuurlijk niet optimaal. Dus toen de bewonerscommissie ons vroeg om mee te werken aan een comfortabeler plek, hebben we meteen ingestemd. Wij vinden het belangrijk dat mensen niet alleen een dak boven hun hoofd hebben, maar dat ze ook fijn kunnen wonen”.

Gezellig interieur

De bewoners, enkele betrokken vrijwilligers, de bewonerscommissie en wij zetten samen met de WOP (Woon Omgevings Ploeg) hun schouders eronder. De berging werd opgeruimd, waarna de aannemer er een cascoframe plaatste. Bewoners en vrijwilligers schilderden de ruimte, legden vloerbedekking en zorgden voor een passend interieur.
Het resultaat kreeg bij de officiële opening veel goedkeurende blikken. Vanuit de Woonstichting gaven we de bewoners twee uitvergrote foto’s cadeau die van de ‘Huiskamer’ nog meer een thuis maken. De koffieochtend wordt iedere maand gehouden met vrijwilligers van de Mantelmeeuw als gastheer of -vrouw. Mogelijk wordt dit in de toekomst uitgebreid. De verantwoordelijkheid en het beheer van de ontmoetingsruimte liggen bij woonstichting Charlotte van Beuningen.

 
Website
https://
Slideshow position
In sidebar
Mobiele knoppen bovenaan deze pagina tonen
Ja