Let op: Je maakt gebruik van een sterk verouderde webbrowser waardoor deze website mogelijk niet goed functioneert, stap nu over op een moderne webbrowser.

Huurtoeslag

Misschien kunt u een tegemoetkoming in de huurkosten krijgen: de huurtoeslag. Eén van de voorwaarden is dat uw inkomen past bij de huurprijs. In het plaatje hieronder ziet u welke inkomens dan bij welke huurprijs passen.

Rekenvoorbeelden

Stel, u bent met drie personen (35, 34 en 6 jaar) en u verdient samen E 30.000 per jaar. Uw huur is E 660. Dan voldoet u aan de inkomenseis om huurtoeslag te krijgen. Maar let op wat hier onder staat…

Stel, u bent met 1 persoon van 26 jaar en u verdient E 22.000 per jaar. Uw huur is E 619. Dan voldoet u aan de inkomenseis om huurtoeslag te krijgen. Maar let op wat hier onder staat…

Voorwaarden voor toeslag

De belastingdienst kijkt niet alleen naar inkomen. Ze heeft nog meer voorwaarden. Lees op deze pagina van de Belastingdienst alle voorwaarden voor huurtoeslag. Voldoet u aan alle voorwaarden? Dan kunt u op deze pagina ook het aanvraagformulier invullen. 

Extra informatie

U kunt de toeslag bij de Belastingdienst aanvragen. Over het algemeen beslist de Belastingdienst binnen acht weken nadat u het volledig ingevuld formulier hebt verstuurd.

  • U krijgt de toeslag maandelijks, als voorschot. Aan het einde van het jaar checkt de Belastingdienst uw definitieve gegevens en doet ze een eindafrekening.
  • De Belastingdienst checkt uw gegevens ieder jaar en verlengt de toeslag automatisch als u ervoor in aanmerking blijft komen. U krijgt daar bericht van.

Wijzigingen doorgeven

De huurtoeslag wordt berekend op basis van uw geschatte inkomen. Zorg daarom dat u alle wijzigingen in uw inkomen of gezinssamenstelling direct doorgeeft aan de Belastingdienst. Deze veranderingen kunnen allemaal invloed hebben op de hoogte van de huurtoeslag.

U kunt alle belangrijke informatie hier nog eens bekijken (Belastingdienst). Via deze site kunt u ook een proefberekening maken of wijzigingen doorgeven.

Bellen kan ook

Hebt u vragen over huurtoeslag? Wij beantwoorden ze graag. U kunt hiervoor bellen met onze medewerkers Huurincasso op nummer (073) 656 23 82. De BelastingTelefoon is bereikbaar via nummer (0800) 0543.