Alles wordt duurder, wat nu?

Alles wordt op dit moment duurder. Als u niet goed rond kunt komen bent u niet de enige. Het is dan misschien fijn als er met u meegedacht en gekeken wordt naar een oplossing. Blijf er niet mee rondlopen en voorkom dat het te hoog oploopt. Hier vindt u enkele van de Vughtse organisaties die er voor u kunnen zijn.

Vincentius Vught en Helvoirt

Zij denken met u mee tijdens hun inloopspreekuur, delen voedselpakketten uit, bieden vakanties, hebben de Vughtse kringloopwinkel.

www.vincentiusvught.nl/inloopspreekuur. Inloopspreekuur in Vught iedere woensdag van 10.00 – 12.00 uur, De Ketting 20 in Vught. www.vincentiusvught.nl/ In Helvoirt: inloop elke maandag 14.00 – 15.00 uur in het HelvoirThuis, Kloosterstraat 30, 0411 202010.

Welzijn Vught.

Hier kunt u met iemand afspreken die zelf financieel in de problemen zat en die vanuit eigen ervaring met u kan meedenken. omarmen@gmail.com

WegwijsPlus Vught.

Deze instelling van de gemeente kan u helpen om oplossingen te vinden. Er zijn vele regelingen en zij kunnen u wegwijs maken.

Als u hun formulier invult bellen zij u voor een afspraak. wegwijsplus.vught.nl/schuldhulpverlening/formulier

Gratis anoniem hulpnummer.

Bel dit gratis en anoniem als je geldzorgen hebt. Zij denken met je mee: 0800-8115

Welke “potjes” zijn er voor ondersteuning?

Er zijn in Vught een aantal regelingen waaruit u hulp kunt ontvangen. Voor uw eigen kosten of die van uw kinderen. Hier noemen wij er enkele.

De meedoenregeling.

Een regeling van de gemeente. Deze biedt eenfinanciële ondersteuning om mee te kunnen doen aan het dagelijks leven. www.wegwijsplus.vught.nl/regeling-meedoen-0

Volwassen sport en cultuurfonds.

Voor een bijdrage aan uw sport- en cultuuractiviteiten. www.volwassenenfonds.nl/deelnemers

Stichting Leergeld Vught.

Zij vergoeden kosten van school voor uw kinderen (4 tot 18 jaar). Zij kunnen ook een vergoeding voor sport en cultuur voor uw kinderen aanvragen. Bijvoorbeeld geld voor het lidmaatschap van een club. Via stichtingleergeld.vught@gmail.com of 06 – 543 87 803, www.leergeld.nl/vught

Stichting jarige job.

Zij bieden een box met alles om thuis en op school je verjaardag te vieren. Deze kunt u 6 weken voor de verjaardag aanvragen, voor een kind tussen 4 en 12 jaar. www.stichtingjarigejob.nl.