geen categorie

 

Onderhoud

Hoe snel word ik geholpen met mijn reparatieverzoek?

Natuurlijk helpen wij u zo snel mogelijk verder. Meld uw reparaties aan bij onze aannemer. De contactgegevens vindt u op deze pagina. U leest op deze pagina ook welke grote reparaties onze aannemer uitvoer en welke kleinere reparaties we van u zelf vragen.

Mijn keukenkraan is versleten, wat nu?

Alles wat standaard bij een woning hoort en versleten is, wordt door ons vervangen. Hierbij wordt de technische levensduur van onderdelen als richtlijn gebruikt. De contactgegevens voor reparaties vindt u op deze pagina. U leest op deze pagina ook welke grote reparaties onze aannemer uitvoer en welke kleinere reparaties we van u zelf vragen.

Welk soort onderhoud moet ik zelf regelen?

Het schilderwerk binnenshuis is bijvoorbeeld een klus die de huurder zelf regelt. En dat geldt dat ook bijvoorbeeld voor het binnen en buiten schoonhouden van de woning, het ontluchten en bijvullen van de centrale verwarming en het onderhoud van de tuin. Lees op deze pagina welke grote reparaties onze aannemer uitvoer en welke kleinere reparaties we van u zelf vragen.

Welk soort schade moet ik zelf (laten) herstellen?

  • Stormschade die is ontstaan door nalatigheid, zoals kapot gewaaide ramen en deuren.
  • Brand- en waterschade aan zaken die u zelf moet onderhouden zoals behang, wandcontactdozen en schilderwerk binnen.
  • Schade door bevriezing van waterleiding en -meter.
  • Schade aan ruiten, zowel binnen als buiten (tenzij u een glasverzekering heeft via woonstichting Charlotte van Beuningen).
  • Schade veroorzaakt door uzelf of door andere personen of dieren waarvoor u verantwoordelijk bent.

Worden alle reparaties door woonstichting Charlotte van Beuningen uitgevoerd?

Niet allemaal. Werkzaamheden aan zelf aangebrachte veranderingen of overgenomen roerende goederen worden niet door woonstichting Charlotte van Beuningen uitgevoerd. Dat geldt ook voor reparaties die nodig zijn als gevolg van nalatigheid, vernielingen en onjuist gebruik door de huurder of personen waarvoor de huurder aansprakelijk is. Lees meer in ons Onderhouds ABC. Komt de reparatie voor onze rekening, dan voert in de meeste gevallen onze aannemer de reparatie uit. U vindt hier de contactgegevens.Woningzoekenden

Hoe vaak mag ik een aangeboden woning weigeren?

U mag zo vaak weigeren als u wilt. Dit heeft geen invloed op uw inschrijving.

Als u met urgentie reageert, krijgt u voorrang op alle andere woningzoekenden en mag u die woning natuurlijk niet weigeren.

Vorige keer was ik 5e en nu ben ik 18e geworden. Hoe kan dat?

Toewijzingen gaan eerlijk. Van te voren weten wij niet wie er gaat reageren. De ene woning is kennelijk aantrekkelijker dan de andere. Dan is dus de belangstelling groter.

De plaats zegt weinig. Aan de inschrijftijd van kandidaat 1 kunt u meer afleiden (hoewel dat ook niet alles zegt).