Woonstichting Charlotte van Beuningen nieuwe naam Woonwijze

14 januari 2020

Woonwijze heeft een nieuwe naam! Voortaan gaan we verder als de Charlotte van Beuningen woonstichting.

“Op 1 oktober 2019 fuseerden wij met de Charlotte Elisabeth van Beuningen stichting die 184 woningen bezat”, legt onze directeur-bestuurder Charlotte Beukeboom uit. “Bij deze fusie benadrukten zowel het bestuur als de huurders het belang van het behoud van de naam en daarmee het erfgoed van de stichting. Ook de gemeente Vught vroeg ons dit niet verloren te laten gaan.”

Grote glimlach
Woonwijze ging niet over een nacht ijs. “Wij vonden vooral de mening van onze huurders belangrijk. We zijn er voor hen, zij moeten zich bij ons thuis voelen. We hebben daarom een naamcommissie opgericht met bewoners van de beide corporaties.” De eerste bijeenkomst van de commissie was bijzonder: “Nog voordat we aan het programma konden beginnen, zei een lid van de huurders belangenvereniging van Woonwijze dat ze er al uit waren. Unaniem kozen ze voor Charlotte van Beuningen als nieuwe naam.”
Charles van Beuningen, kleinzoon van Charlotte van Beuningen en voormalig voorzitter van de Charlotte Elisabeth van Beuningen stichting was verrast en vereerd toen hij hoorde dat Woonwijze de naam van zijn grootmoeder wilde overnemen. “Ik ben trots en dankbaar dat niet alleen onze bewoners, maar ook die van Woonwijze hechten aan de naam. Ik denk dat ze met een grote glimlach naar beneden zal kijken omdat de bewoners zo goed terecht zijn gekomen. Ze zou het prachtig gevonden hebben.”