Onderhoud en verduurzaming van De Baarzenflats

9 mei 2023

Wij willen graag dat onze bewoners comfortabel en fijn wonen en vanzelfsprekend willen we onze bijdrage leveren aan het tegengaan van klimaatverandering. Onderhoud en verduurzaming van onze woningen helpt daarbij. Dat doen we samen met onze partners Elk en Caspar de Haan.

Werkzaamheden gestart

De verduurzaming van de eerste Van De Baarzenflat is gestart, aan de Van Sonstraat. Dat begon met een gezamenlijke opruimdag, waar bewoners, collega’s van de aannemer en mensen van Charlotte van Beuningen de handen uit de mouwen hebben gestoken.

De appartementen worden aan de buitenzijde flink aangepakt. We vervangen onder meer het glas door HR++ glas, er komen nieuwe, geïsoleerde voordeuren, we brengen spouwmuurisolatie aan, we installeren mechanische ventilatie die CO2 gestuurd is, we gaan de buitenzijde van het gebouw schilderen en we verbeteren de brandveiligheid van de appartementen. Eén, leegstaand appartement is ingericht als modelwoning. Zo kunnen de bewoners zien wat er straks in hun appartement verandert.

Voor het verbeteren en het onderhoud van de appartementen betalen de huurders geen huurverhoging.

Planning

De werkzaamheden van de Van Sonstraat zijn naar verwachting begin juli klaar. Eind juni starten de werkzaamheden aan de tweede Van De Baarzenflat, gelegen aan de Mutsaersstraat.