Feestelijke oplevering flexwoningen Wilhelminasingel

29 februari 2024

Op donderdag 29 februari werden tijdens een feestelijk moment vier flexwoningen aan de Wilhelminasingel in Vught opgeleverd. De flexwoningen zijn onderdeel van een pilot voor de productie van tijdelijke woningen in Vught. Bij de feestelijke oplevering waren naast wethouder J. Den Otter (woningbouw) en interim Directeur Bestuurder P. Sponselee van woonstichting Charlotte van Beuningen, ook de HBV en omwonenden aanwezig.

De flexwoningen – 2-kamerappartementen genaamd ‘ONE’ – zijn gemaakt door Heijmans. Ze hebben een woonoppervlak van 39m2, met efficiënte indeling en beschikken over een eigen badkamer en keuken. De woningen zijn geschikt voor een- en tweepersoonshuishoudens. De woningen kenmerken zich door een luxe uitstraling, ze behoeven minimaal onderhoud en hebben energielabel A. De huurprijs bedraagt € 650,43,- (eerst aftoppingsgrens).

Wachttijd voor sociale huurwoningen bedraagt ongeveer 8 jaar
De wachttijd voor sociale huurwoningen in Vught is groot en bedraagt momenteel ongeveer 8 jaar. Het vinden van geschikte locaties vormt vaak een probleem en nieuwbouw duurt lang. Flexwoningen hebben een kort productieproces en kunnen op tijdelijk beschikbare locaties geplaatst worden. Ze zijn duurzaam en van goede kwaliteit. Wethouder Den Otter: “Ik ben ontzettend blij met de samenwerking met de woonstichting. De tijdelijke woningen markeren het begin van iets moois: een aantrekkelijk alternatief voor woningzoekenden met een kwaliteit en uitstraling die bij Vught past.”

Deze 4 flexwoningen komen op eigen grond van woonstichting Charlotte van Beuningen en mogen maxi-maal 15 jaar blijven staan. Het is de bedoeling dat deze bestuursperiode nog meer flexwoningen geplaatst worden in Vught en Helvoirt. Waar en wanneer precies wordt later bekend.

Toewijzing op basis van loting en inschrijfduur
Voor de vier flexwoningen was enorm veel animo. Ze zijn inmiddels verhuurd. 50% van de woningen werd toegewezen op basis van inschrijfduur en de andere 50% via loting. Een van de gelukkige nieuwe bewoners was bij de feestelijke oplevering aanwezig. Hij kreeg de woning toegewezen via loting en mocht symbolisch de sleutel in ontvangst nemen. De toewijzing is nog niet helemaal definitief; er volgt nog een toets op het inkomen. Het is de verwachting dat de aangeleverde gegevens kloppen en dan mag hij de woning binnenkort echt betrekken. Huurders die een van deze woningen toegewezen krijgen, behouden hun inschrijfduur.