Een terugblik op het jaar 2022. Lees ons jaarverslag!

6 juli 2023

Ieder jaar publiceert Charlotte van Beuningen haar jaarverslag. Ook nu delen we graag een terugblik op het jaar 2022 met u.

In de eerste maanden van 2022 beïnvloedde het coronavirus nog altijd ons dagelijks leven. Deze bijzondere periode heeft laten zien hoe belangrijk ontmoeting is en hoe snel eenzaamheid op de loer ligt, voor oud én jong. Op dit moment zijn vooral de enorme inflatie en de stijgende energieprijzen onderwerpen van gesprek. Steeds meer mensen hebben moeite om rond te komen. Energiearmoede is een ingeburgerd begrip geworden. En woningcorporaties zien de groep mensen die op zoek zijn naar een betaalbare woning verder stijgen.

Deze vraagstukken vormen een grote, maatschappelijke uitdaging. Charlotte van Beuningen neemt, vanuit haar rol als volkshuisvester, daar haar verantwoordelijkheid in. Wij zien het belang van ontmoeting in de wijk. Dat kan bijvoorbeeld in de gemeenschappelijke ruimte in onze wooncomplexen, maar ook door het organiseren van groene, duurzame activiteiten. Denk aan het aanleggen van een pluktuin in en voor de wijk.

We versnellen de verduurzaming van onze woningen. Goed geïsoleerde woningen zijn comfortabel om in te wonen en leveren huurders een besparing in de energierekening op. Zo kunnen we onze bewoners helpen de woonlasten te verlagen. Om meer mensen aan een woning te helpen, zetten we ons in om onze woningvoorraad uit te breiden.

Charlotte van Beuningen wil samen met huurders, de gemeente en onze maatschappelijke en zakelijke partners het verschil maken. Want alleen samen kunnen we zorgen voor passende, goed onderhouden en duurzame woningen, in groene, leefbare buurten.

Lees hier ons jaarverslag en een korte terugblik in woord en beeld op het jaar 2022.