×Lees onze aangepaste privacyverklaring

Burendag levert meer op dan je denkt

12 september 2022

Je buurt: zó fijn om elkaar een beetje te kennen. Om even de trap te lenen. Om samen een bakkie te doen. En dat wordt allemaal veel gemakkelijker als je af en toe met je buurt iets organiseert.

Daarom is het burendag. Op zaterdag 24 september. Hét moment om gezellig samen de banden aan te halen.

Inmiddels hebben zich al 7 van onze buurten gemeld die dit gaan vieren. Een picknick, samen tuinen opknappen, een bingo, samen groenbakken weer mooi maken, optredens. Wil jij dat ook? We denken met jullie mee als je wilt. Ook kunnen jullie eventueel een financiële bijdragen ontvangen van de HBV uit het Oog voor Elkaar Fonds. Meld je bij Gerdie Jans Rat via g.jansrat@charlottevanbeuningen.nl.

Heb je niet veel tijd om het te organiseren?

Dan is het leuk om te lezen wat ze bij het Mariaplein deden. Zij vierden hun eigen burendag al op 3 september. Op een manier die weinig werk kost. Ze deden een flyer in de brievenbussen met o.a. de volgende tekst: “Het thema is “Bring Your Own…” Oftewel, neem je eigen tafel, stoel, eten en drinken mee. En als je een BBQ hebt, zet hem op het pleintje, dan kunnen anderen die er geen hebben ook gebruik van maken. Mensen met leuke plannetjes over versiering, kinderspelletjes, muziek, e.d. voel je vrij om zelf wat te regelen of mee te nemen.” Dat kan ook he. Het was heel gezellig.