×Thuispoort komt eraan. Controleer je gegevens vóór 30 april 2024 en pas of vul ze aan. Lees meer informatie over Thuispoort.

Vier flexwoningen Wilhelminasingel Vught

15 februari 2024

Lange tijd werd er gesproken over het plaatsen van flexwoningen in Vught. Binnenkort is het zover! Op vrijdag 16 februari worden de woningen geplaatst, kort daarna worden ze aangesloten op de Nuts-voorzieningen en zijn ze klaar voor de verhuur. Op donderdag 29 februari vindt er een feestelijk oplevermoment plaats. Omwonenden zijn hiervoor uitgenodigd.

De flexwoningen – 2-kamerappartementen genaamd ‘ONE’ – zijn gemaakt door Heijmans. Ze hebben een woonoppervlak van 39m2, met efficiënte indeling en beschikken over een eigen badkamer en keuken. De woningen zijn geschikt voor een- en tweepersoonshuishoudens. De woningen kenmerken zich door een luxe uitstraling, ze behoeven minimaal onderhoud en hebben energielabel A.

Toewijzing op basis van loting en inschrijfduur
50% van de woningen wordt toegewezen op basis van inschrijfduur en de andere 50% wordt toegewezen via loting. Om voor loting in aanmerking te komen moeten kandidaten wel staan ingeschreven als woningzoekende bij woonstichting Charlotte van Beuningen. Woningzoekenden die een van deze woningen toegewezen krijgen, behouden hun inschrijfduur. Deze 4 flexwoningen komen op eigen grond van woonstichting Charlotte van Beuningen en mogen maximaal 15 jaar blijven staan. Het is de bedoeling dat dit jaar nog meer flexwoningen geplaatst worden in Vught. Dat gebeurt echter op gemeentelijke gronden. Waar en wanneer dat gebeurt is nu nog onduidelijk.