Let op: Je maakt gebruik van een sterk verouderde webbrowser waardoor deze website mogelijk niet goed functioneert, stap nu over op een moderne webbrowser.

De toewijzing van de Grote Zeeheldenbuurt gaat van start op 27 mei

19 mei 2020

Direct naar de webpagina Grote Zeeheldenbuurt

Wij beginnen woensdag 27 mei met de toewijzing van de eerste woningen van de Grote Zeeheldenbuurt. De sleutels van de nieuwe wijk worden medio 2021 uitgedeeld. “Als we vroeg weten wie de toekomstige bewoners zijn, kunnen we hen ook echt laten meedenken.”

De voorpret voor de nieuwe bewoners van de nieuwe Grote Zeeheldenbuurt kan beginnen. Sinds deze week kunnen zij de woningen en de wijk hier bekijken. Vanaf woensdag 27 mei kunnen zij via deze website reageren op de eerste woningen. Dit zijn 39 gezinswoningen. De inschrijving hiervoor sluit op 1 juni om 8.00 uur. Daarna volgen verschillende rondes voor de overige woningen en appartementen.

Grootste bouwproject ooit
Op de plek waar de 98 woningen van de Grote Zeeheldenbuurt stonden, komen 163 energiezuinige sociale huurwoningen en -appartementen. “Dat maakt het ons grootste bouwproject ooit. Het wordt een mooie, duurzame wijk met betaalbare woningen. Daar zijn we ontzettend trots op en blij mee”, zegt Charlotte Beukeboom, directeur-bestuurder van woonstichting Charlotte van Beuningen.
Ze kijkt uit naar het moment van de oplevering van de eerste woningen, medio 2021. “Onze wachtlijst voor woningzoekenden is opgelopen tot negen jaar. Daar maken we ons zorgen over want hierdoor kunnen we de mensen die op ons zijn aangewezen onvoldoende helpen.”

Enige verlichting
Om de doorstroming op de Vughtse woningmarkt op gang te helpen, is in overleg met de gemeente Vught ervoor gekozen om bij een aantal huizen voorrang te geven aan mensen die een huurwoning van woonstichting Charlotte van Beuningen achterlaten. “Hopelijk zorgt  dat voor enige verlichting.”   

Het sociaalplan van de Grote Zeeheldenbuurt gaf mensen die voor de herstructurering al in de buurt woonden de kans om terug te keren. Veertien voormalige wijkbewoners maken hier gebruik van. Elf woningen aan de Esschestraat zijn al eerder opgeleverd. Daarmee zijn er nu nog 138 energiezuinige huurwoningen en -appartementen beschikbaar. Zij zijn geschikt voor huishoudens tot drie personen.  

Reageren op woningen
Om in aanmerking te komen voor een woning in de Grote Zeeheldenbuurt is het nodig dat mensen ingeschreven staan bij woonstichting Charlotte van Beuningen. Bij de toewijzing wordt gekeken naar de inschrijftijd, de gezinssamenstelling, de leeftijd, het type woning en het inkomen. Alle informatie over hoe de nieuwe wijk er uit komt te zien, de rondes waarin de woningen worden aangeboden en bij welke woningen mensen die een huurwoning achterlaten voorrang krijgen vindt u hier. Hier kunt u ook in de toewijzingsrondes reageren op de woningen en appartementen.