Let op: Je maakt gebruik van een sterk verouderde webbrowser waardoor deze website mogelijk niet goed functioneert, stap nu over op een moderne webbrowser.

Film ‘Klaar voor de eerste sleuteloverdracht’

7 april 2021

De Grote Zeeheldenbuurt in Vught. Een heel bijzondere buurt. Een buurt waar mensen een lange tijd woonden, elkaar kennen en betrokken zijn bij wat er in de buurt speelt. De sloop van de Vughtse Grote Zeeheldenbuurt (GZB) leidde dan ook tot veel verdriet. Samen met oud, nieuwe en buurtbewoners hebben we gebouwd aan deze nieuwe buurt, waarin zij graag willen wonen en leven. En precies een jaar na de start van de bouw leverde woonstichting Charlotte van Beuningen eind maart 2021 de eerste huurwoningen op aan de nieuwe bewoners.

In deze korte documentaire laten we het verhaal horen vanaf het begin! Iedereen komt aan het woord, van de architect en de wethouder tot aan nieuwe bewoners en buurtbewoners. Samen hebben we jarenlang de schouders eronder gezet en ervoor gezorgd dat we dit bijzondere sociale nieuwbouwproject naar zo’n prachtig einde konden brengen!

‘I love it when a plan comes together!’ De lijfspreuk van Paula van Woensel, de eerste bewoner die de sleutel van haar nieuwe woning in de Grote Zeeheldenbuurt in ontvangst mocht nemen. Als woonstichting kunnen wij dit alleen maar bevestigen: ‘We love it when a plan comes together!’