Let op: Je maakt gebruik van een sterk verouderde webbrowser waardoor deze website mogelijk niet goed functioneert, stap nu over op een moderne webbrowser.

Eenmalige huurverlaging 2021

15 maart 2021

Hebt u een hoge huur in verhouding tot uw inkomen? Dan krijgt u dit jaar een huurverlaging. Het gaat om een eenmalige huurverlaging per 1 mei 2021. Als u aan de voorwaarden voldoet, dan heeft u van ons bericht ontvangen in maart 2021. U hoeft daar zelf niets voor te doen. Behalve als uw inkomen in 2020 sterk is gedaald. Dan vraagt u zelf aan. Lees verderop in dit bericht hoe u dat doet.

Wie krijgt deze huurverlaging?

Deze huurverlaging geldt voor huurders van een sociale huurwoning met een relatief laag inkomen en een hoge kale huur (dat is de huur zonder de servicekosten). De huurprijs wordt dan € 633,25 of € 678,66 (zie tabel).

Bericht ontvangen in maart?

Als uit de gegevens van de belastingdienst over 2019 bleek dat uw huur hoog is in verhouding tot uw inkomen, dan hebben wij uw huur verlaagd. U heeft dan vóór 1 april een brief van ons ontvangen. De huurverlaging gaat per 1 mei 2021 in. U hoeft daar niets voor te doen. Behalve als uw inkomen in 2020 sterk gedaald is.

Inkomen in 2020 veel lager? Doe dan zelf de aanvraag!

Als uw inkomen in 2020 is gedaald, dan komt u misschien wel in aanmerking voor een eenmalige huurverlaging, maar ontvangt u niet automatisch bericht van ons. In dat geval vraagt u de huurverlaging zelf aan. Uw inkomen moet dan wel minimaal zes maanden lang lager zijn dan de geldende inkomensgrens in de tabel.

U kunt tot 1 januari 2022 uw aanvraag voor huurverlaging doen door een mail te sturen naar info@charlottevanbeuningen.nl. Zet in uw aanvraag met hoeveel personen u in uw huis woont en stuur documenten mee waaruit blijkt dat u minstens zes maanden een inkomen onder de inkomensgrens hebt ontvangen (zie tabel). Dit kan zijn:

  • een salarisstrook/jaaropgave
  • een uitkeringsspecificatie
  • een verklaring van de boekhouder (voor zzp’ers)

Let op: minder huurtoeslag

Na de huurverlaging krijgt u misschien wel minder huurtoeslag. U gaat er wel altijd op vooruit. U kunt een proefberekening maken via de website van de belastingdienst.

Uw nieuwe kale huur en uw eventueel veranderde inkomen kunt u doorgeven aan de belastingdienst via belastingdienst.nl/toeslagen. Ook wij geven uw huurverlaging door aan de Belastingdienst.

Meer informatie
Op de website van de Woonbond staat een serie met vragen en antwoorden over de eenmalige huurverlaging. Staat uw vraag er niet tussen? Stuur dan een e-mail naar info@charlottevanbeuningen.nl of bel met ons.