Let op: Je maakt gebruik van een sterk verouderde webbrowser waardoor deze website mogelijk niet goed functioneert, stap nu over op een moderne webbrowser.

Voldoende passende woningen en betalen naar energielabel

9 juni 2020

Voldoende passende woningen en huren die passen bij de energiezuinigheid van de woning. Dat zijn belangrijke speerpunten in ons Strategisch Voorraad Beleid. In overleg met onze huurdersvertegenwoordigers namen we hierover de volgende twee besluiten:

Besluit 1: voldoende passende woningen

Er zijn te weinig woningen, in Nederland, en ook in Vught. Daarom bouwen we nu extra woningen. En daarom willen we de woningen die we wél hebben maximaal benutten. Dat betekent: kleine woningen voor kleinere huishoudens en grote woningen voor grotere huishoudens. Dat komt neer op het volgende:

Grootte van de woning afgestemd op het aantal personen

Besluit 2: huren die passen bij het energielabel

Onze huurprijzen liggen nu al een stuk lager dan wettelijk maximaal is toegestaan. Om te zorgen dat onze doelgroep betaalbaar kan wonen. We zorgen nu dat de huurprijs nog beter afgestemd wordt op het energielabel van de woningen. Iedere keer als een woning vrij komt passen we de huren op deze manier aan.

Energielabel van invloed op huurprijs