Let op: Je maakt gebruik van een sterk verouderde webbrowser waardoor deze website mogelijk niet goed functioneert, stap nu over op een moderne webbrowser.

Reageren op het aanbod

Elke woensdag vindt u het nieuwe aanbod op onze homepage, in huis-aan-huis krant Het Klaverblad en op onze Facebookpagina. U heeft dan de tijd te reageren op het aanbod tot de maandag erna, 8.00 uur. Reacties die te laat binnen komen, kunnen wij helaas niet in behandeling nemen. De dinsdag hierna kunt u vanaf 15.00 uur bellen voor de uitslag.

Bent u actief op zoek naar een andere woning? Vraag dan vast een “Inkomensverklaring” op bij de Belastingdienst. Als u in aanmerking komt voor een van de woningen moet u die verklaring namelijk overleggen. Hebt u die verklaring niet dan mogen wij de aanbieding intrekken.

Op die verklaring staan de volgende gegevens:

  • uw naam en adres
  • de gegevens van de Belastingdienst
  • het jaar waarover de verklaring wordt afgegeven
  • uw inkomensgegevens

U moet deze verklaring zelf aanvragen voor de personen die op de huurovereenkomst vernoemd worden. U kunt deze verklaring met uw Digid direct zelf downloaden in Mijn Belastingdienst. Als u geen Digid hebt, belt u met de Belastingdienst via 0800-0543 (keuze 4-2-1). Houd alle BSN-nummers bij de hand want die hebt u nodig. Deze telefonische aanvraag wordt geautomatiseerd verwerkt. Normaal gesproken hebt u de verklaring dan met maximaal vijf werkdagen in huis. Houd daar dus rekening mee.

Waarom moet u die verklaring hebben?

De overheid stelt strenge regels aan het verhuren van sociale huurwoningen. Uw gezinsinkomen mag niet boven de afgesproken grens uitkomen. Daarom moeten wij uw inkomen controleren bij het aanbieden van een woning.

Ook als uw inkomen niet bekend is bij de Belastingdienst, krijgt u van hen een brief waarin staat om welke reden er geen inkomensverklaring kan worden verstrekt. U moet dan die brief bij ons inleveren.

Vanaf 1 januari 2016 moeten woningcorporaties passend toewijzen. Dat betekent dat u, als u in aanmerking wilt komen voor huurtoeslag niet een te dure woning mag huren. Klik hier voor het schema om te zien wat voor u van toepassing is.

  • Uw gegevens

  • Privacy

    Als u reageert op een woning en een woning gaat huren bij woonstichting Charlotte van Beuningen, dan verstrekt u persoonsgegevens. Wij gaan hier zorgvuldig, veilig en vertrouwelijk mee om. In deze privacyverklaring beschrijven we hoe we dat doen.