Let op: Je maakt gebruik van een sterk verouderde webbrowser waardoor deze website mogelijk niet goed functioneert, stap nu over op een moderne webbrowser.

Overlijden

Een overlijden is vaak verdrietig. En dan zijn er ook nog veel dingen te regelen. Hoe gaat het na een overlijden met het huis?

Als er geen medebewoners zijn

Als de huurder overlijdt en er zijn geen andere bewoners, dan eindigt de huurovereenkomst vanzelf aan het eind van de tweede maand na het overlijden. De erfgenamen kunnen de huur schriftelijk eerder beëindigen als zij dat willen. De opzegtermijn is minimaal een maand. Zij kunnen hiervoor een regulier huuropzeggingsformulier invullen via deze site.

Als er wel medebewoners zijn

  • Is uw echtgenoot of echtgenote overleden? Dan kunt u gewoon in de woning blijven wonen als u dat wilt. U bent dan de huurder.
  • Bent u medehuurder? Ook dan kunt u gewoon in de woning blijven wonen. Wel hebben we een akte van overlijden nodig waarop dit woonadres staat vermeld.
  • Woonde u met de overleden huurder samen, maar bent u geen medehuurder? Neem dan contact met ons op. Onder bepaalde voorwaarden kunt u nog zes maanden in de woning blijven wonen. U bent dan tijdens die 6 maanden de huurder.