×Lees onze aangepaste privacyverklaring

Alles over de Huurverhoging 2023Dit jaar gaan de huurprijzen op 1 juli voor de meeste mensen met 2,5% omhoog. Voor sommige anderen gelden andere regels. Hier vindt u alle informatie op een rij.

Huurverhoging

Alle huurders van Charlotte van Beuningen ontvangen een e-mail of brief over de jaarlijkse huurverhoging. Hierin staat of uw huur per 1 juli omhoog gaat. En wat uw nieuwe huurbedrag wordt.

  • De meeste huren worden dit jaar verhoogd met 2,5%.

  • Woningen met een huur onder de 300 euro verhogen we met 25 euro.

  • Bij sociale huurwoningen van huurders met een middelhoog en hoog inkomen mogen we van de overheid de huur verhogen met €50 en €100 per maand. Dit doen wij niet, maar het percentage van de huurverhoging voor deze huurders ligt wel hoger dan de reguliere 3,1%. Hoeveel procent het voor u is, leest u in de brief die u van ons ontvangt.

  • Dit jaar verhogen wij eenmalig de huren van woningen met een energielabel E, F en G niet.

  • Voor vrije sector woningen vragen we de wettelijk toegestane huurverhoging van maximaal 4,1%.

  • Huurders van parkeerplaatsen en garages ontvangen een huurverhoging van 2,6%.

Servicekosten

Woont u in een woning van Charlotte van Beuningen waar u ook servicekosten betaalt? De huurverhoging wordt berekend over de kale huurprijs en niet over de servicekosten. Wij rekenen de servicekosten jaarlijks met u af. Daarbij kijken we naar het door u betaalde voorschot en de werkelijk gemaakte kosten. U ontvangt voor 1 juli de afrekening van de stook- en servicekosten van afgelopen jaar.

Bezwaar maken

U kunt voor 1 juli 2023 bezwaar maken tegen de jaarlijkse huurverhoging. Of u in aanmerking komt en hoe dit in zijn werkt gaat, leest u op de laatste pagina van de Huurkrant 2023.

Wilt u bezwaar maken? Stuur uw bezwaar met de benodigde documenten naar huurverhoging@charlottevanbeuningen.nl.

Overige vragen en antwoorden

Hoe komt Charlotte van Beuningen aan mijn inkomensgegevens?
Wij hebben bij de Belastingdienst opgevraagd of uw inkomen boven een bepaalde inkomensgrens ligt. We krijgen niet uw precieze inkomen te zien om uw privacy te beschermen. U hebt hierover bericht ontvangen van de belastingdienst.

Wordt mijn huurtoeslag automatisch aangepast?
Ontvangt u huurtoeslag? De jaarlijkse huurverhoging geven wij door aan de Belastingdienst. Zij passen dit echter niet per direct aan, zij verwerken dit pas bij de definitieve berekening. Die krijgt u na afloop van het jaar. De eventueel te weinig uitbetaalde huurtoeslag ontvangt u dan alsnog met terugwerkende kracht.

Wilt u dat het huurbedrag per 1 juli 2023 bij de Belastingdienst wordt aangepast?
Geef dit dan zelf door. Dit kan via www.mijntoeslagen.nl. U kunt inloggen met uw DigiD en het nieuwe netto huurbedrag doorgeven.

Ik heb mijn woning net gehuurd. Krijg ik dan nu al een huuraanpassing?
Als uw huurcontract voor 1 mei 2023 ingaat, krijgt u van ons een voorstel huuraanpassing. De huurverhoging gaat in per 1 juli 2023 en moet wettelijk 2 maanden van tevoren worden aangezegd.

Moet ik zelf regelen dat het nieuwe huurbedrag wordt overgemaakt?
Betaalt u de huur via een automatisch incasso? Dan wordt met ingang van 1 juli 2023 automatisch het nieuwe huurbedrag afgeschreven. Betaalt u op een andere wijze? Zorg er dan zelf voor dat u met ingang van 1 juli 2023 het juiste huurbedrag betaalt.

Hoe wordt mijn huurprijs berekend?
Op onze website leest u hoe wij uw huurprijs berekenen.

Mijn buren betalen minder huur dan ik. Hoe kan dat?
Als het huurcontract van een woning wordt opgezegd en de woning opnieuw wordt verhuurd, mag Charlotte van Beuningen de huur in overeenstemming brengen met het huurbeleid. Dat is de manier waarop we de huurprijs bepalen. Huurprijzen kunnen dus variëren. Hier leest u hoe wij uw huurprijs berekenen.

Waarom verhoogt Charlotte van Beuningen de huur?
Wij gebruiken de huurinkomsten om onderhoud uit te voeren en onze woningen te verduurzamen.  

Huurverlaging

Een aantal van onze huurders heeft dit jaar geen jaarlijkse huurverhoging ontvangen, maar een eenmalige huurverlaging. Het gaat om huurders met een inkomen tot 120% van het sociaal minimum.

Zelf een verzoek tot huurverlaging indienen?
Heeft u geen huurverlaging ontvangen, maar zijn uw inkomsten na 2021 gedaald? Mogelijk komt u in aanmerking voor een eenmalige huurverlaging in 2023. U moet aan een aantal voorwaarden voldoen.

Meer informatie leest u in het menu Huurverlaging op onze website.

Nog vragen?

Neem dan contact met ons op, via telefoonnummer 073 656 23 82 of info@charlottevanbeuningen.nl.